Wat zoek je?

Haagse studenten aan de slag voor wijkverbetering

FutureWorks The Hague slaat handen ineen met gemeente Leidschendam-Voorburg voor wijkprogramma 'Sterk voor Noord'

FutureWorks The Hague samenwerkingsovereenkomst Sterk voor Noord

Begin april werd weer een mooie, nieuwe stap gezet in de doorontwikkeling van FutureWorks The Hague. Lucas Rurup, locatiedirecteur van Inholland Den Haag, ondertekende samen met wethouder Bianca Bremer de samenwerkingsovereenkomst voor het programma ‘Sterk voor Noord’ van de gemeente Leidschendam-Voorburg. FutureWorks The Hague sluit aan als nieuwe partner en zet studenten in voor maatschappelijke vraagstukken in de wijk. 

Zo zijn studenten van de opleidingen SJD en SFD in de Bibliotheek aan de Vliet gestart met juridische en financiële spreekuren in samenwerking met het Sociaal Servicepunt. Studenten helpen inwoners o.a. bij vragen over toeslagen, belastingaangifte, schulden en kwijtscheldingen. Daarnaast werken 2 studenten binnen het programma ‘Sterk voor Noord’ aan hun afstudeerscriptie op thema’s financiële zelfredzaamheid en (laag)geletterdheid.

“Vanuit Sterk voor Noord zijn we erg blij met de studenten, omdat zij vanuit hun opleiding een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstellingen van het programma. Studenten van verschillende studies krijgen zo de kans om midden in de wijken van Leidschendam-Noord te onderzoeken en te leren”, aldus Monique Veldhoven, programmamanager Sterk voor Noord. 

Opleidingen
Gegevens

info@futureworksthehague.nl
futureworksthehague.nl

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag 
Nederland

© FutureWorks 2023 | webdesign Doen Communicatie