Wat zoek je?

Juridisch Talent

Introductie

Juridische problemen oplossen met een menselijke aanpak, daar draait het om in de praktijk van het sociaal juridische talent. De opleidingen Sociaal Juridische Dienstverlening en Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening zijn de HBO-opleidingen van Inholland Den Haag die deze young professionals klaarstomen voor een carrière in het juridisch domein.

Je kunt op diverse manier met ons samenwerken. Een succesvol nieuw initiatief is de Rechtswinkel070, waar studenten onder begeleiding  van vakdocenten hulp bieden in een actieve, praktijksetting. Daarnaast zijn onze juridische talenten beschikbaar voor stages, afstudeeropdrachten, maar ook voor gastcollega’s en themaweek.

Vierkant patroon magenta geel
Foto Rechtswinkel Flyer 01 FW

Stages

Heeft uw bedrijf een mooie stageplaats voor onze studenten?

Foto Rechtswinkel Flyer 03 FW


Maak kennis met Juridisch Talent

Afstudeer-opdrachten

Studenten signaleren een praktisch probleem waarvoor een bijdrage in een oplossing wordt gezocht.

Kennis delen?

Ben je oud-student, enthousiast over juridische onderwerpen en lijkt het je interessant om gastcolleges te geven?

Kennisspot voor juridisch talent

Esther van vliet fotografie 0341 FW

Rechtswinkel070 is hét onderdeel van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening van Inholland Den Haag waar studenten onder begeleiding hulp bieden in een actieve, praktijksetting. Je kunt er sociaaljuridische vraagstukken voorleggen en kennis maken met onze juridische talenten. Rechtswinkel070 is te vinden op locatie Inholland Den Haag en in verschillende stadsdelen in Den Haag en Leidschendam-Voorburg.

 Gratis juridisch advies en/of bijstand?

  • Problemen met je huurwoning?
  • Vragen over je arbeidscontract?
  • Hulp nodig bij het doen van belastingaangifte?

Vraag het studenten van Inholland Den Haag!

Spreekuur & openingstijden

maandag t/m donderdag 09.30 uur – 15.30 uur

Periode jaar 3

jaar 3: vrije keuze deel

Stages

Kort kennismaken met Juridisch talent. Loop binnen bij Rechtswinkel070 of doe mee aan themaweek in mei. 

Themaweek in mei

De opleiding Sociaal Juridische Dienstverlenig (SJD) en associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening (AD SFD) organiseren workshops/ bedrijfs- of werkveldbezoeken. Voor de themaweek in mei organiseren studenten voor én met elkaar activiteiten. Dit kunnen workshops zijn, in de zin van gastsprekers die dit thema raken. Maar het kunnen ook werkveldbezoeken zijn aan de praktijk. Heb je interesse? Meld je hier aan!

Periode jaar 2 en jaar 3

De stage vindt plaats in jaar 2 (ad SFD) en jaar 3 (SJD) voor de duur van een half jaar of een jaar. Dit is mogelijk op het niveau van associate degree: 188 uur stage-uren) en op hbo-niveau (vol- en deeltijd). 

Afstudeer-opdrachten

Het uitvoeren van afstudeeropdrachten door studenten SJD. Een prachtig moment om kennis te maken met het talent van morgen. Deze studenten starten met de afronding van hun studie, eind jaar 4. De opdrachten signaleren een praktisch probleem waarvoor een bijdrage in een oplossing wordt gezocht. De afstudeeropdracht kan resulteren in een advies, aanbeveling, maar kan ook leiden tot een specifiek beroepsproduct. Denk aan bijvoorbeeld een folder, praatplaat, factsheet, training, workshop etc. 

Periode jaar 4

GS INHOLLAND PR 153 FW

Kennis delen?
Gastcolleges

Ben je oud-student, enthousiast over juridische onderwerpen en lijk het je interessant om gastcolleges te geven op de deelgebieden van het sociaaljuridisch domein, zoals wonen, werken, inkomen, schulden, schuldhulpverlening, bewind voering, reclassering, migratie. Meld je aan. Geef aan welke gastcolleges je zou willen geven en welke juridische expertise je hebt.

Periode

Jaar 1 - Gastcolleges

Periode

Jaar 2 - Gastcolleges

Periode

Jaar 3 - Gastcolleges

GS INHOLLAND PR 137 FW

Themaweek

De opleiding Sociaal Juridische Dienstverlenig (SJD) en associate degree Sociaal Financiele Dienstverlening (AD SFD) organisaeren workshops / bedrijfs- of werkveldbezoeken.

Voor de themaweek in mei organiseren studenten voor én met elkaar activiteiten. Dit kunnen workshops zijn, in de zin van gastsprekers die dit thema raken. Maar het kunnen ook werkveldbezoeken zijn aan de praktijk.

Opleidingen SJD en ad SFD

SJD: Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) = 4-jarige bachelor-opleiding
Ad SFD: associate degree Sociaal Financiele Dienstverlening = 2-jarige hbo-opleiding, associate degree

Opleidingen
Gegevens

info@futureworksthehague.nl
futureworksthehague.nl

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag 
Nederland

© FutureWorks 2023 | webdesign Doen Communicatie