Wat zoek je?

Inholland Den Haag lanceert platform FutureWorks The Hague

Investeren in jong talent belangrijker dan ooit

FutureWorks The Hague lancering

Investeren in jong talent is belangrijker dan ooit mede vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. Daarnaast levert het bedrijven en organisaties vaak inspirerende inzichten op door te werken met studenten die vanuit hun studie zorgen voor creatieve inzichten. Inholland Den Haag lanceerde eind vorige week het platform FutureWorks The Hague waarmee het de handen ineen slaat met het bedrijfsleven. 

FutureWorks The Hague is de schakel tussen onderwijs en het externe werkveld in de Haagse regio voor Inholland Den Haag. Hier werken studenten samen met externe werkveldpartners aan nieuwe oplossingen voor de maatschappij van morgen. Aanwezig bij de lancering waren onder andere wethouder Hilbert Bredemeijer (Onderwijs, Sport en Buitenruimte), Ad van Ginkel (vicevoorzitter MKB Den Haag), Robert Medenblik (voorzitter VNO-NCW regio Den Haag) en Marije Deutekom (collegelid Hogeschool Inholland).

Tijdens een paneldiscussie onderstreepten zij het belang van samen opleiden van én investeren in studenten. Na het panelgesprek en de onthulling van de 'menukaart' van FutureWorks The Hague,  volgde een optreden van het satirische nieuwsplatform De Speld Live.

Duurzame leeromgeving


“We zijn trots op de lancering van FutureWorks The Hague,” zegt locatiedirecteur Lucas Rurup in een reactie. “Het is mooi om te zien dat er vanuit het werkveld ook grote behoefte is aan het samenwerken met én opleiden van studenten. 

We werken als onderwijs toe naar het opzetten van langdurige samenwerkingen voor jong talent ter voorbereiding op hun professionele loopbaan. Samen opleiden zorgt voor een duurzame leeromgeving voor studenten en een schat aan creativiteit voor het bedrijfsleven.”

Robert Medenblik, voorzitter VNO-NCW Regio Den Haag en directeur-eigenaar van Haags verhuisbedrijf Mondial Van der Velde Verhuizingen: “Als ondernemer heb je een verantwoordelijkheid in het bieden van kansen aan studenten. Ze worden enthousiast als ze de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Het is belangrijk om elkaars belang volledig te begrijpen, dan ontstaat er wat moois en kun je als ondernemer inzetten op een vruchtbare samenwerking tussen bedrijfsleven en het onderwijs.”

Opleidingen
Gegevens

info@futureworksthehague.nl
futureworksthehague.nl

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag 
Nederland

© FutureWorks 2023 | webdesign Doen Communicatie